Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Το κίτρινο καρπούζι

Γνωρίζεται ότι εκτός απο το γνωστό μας κατακόκκινο καρπούζι , υπάρχει και το κίτρινο καρπούζι;
Εξωτερικά θυμίζει το κανονικό κόκκινο καρπούζι αλλα εσωτερικά είναι κατακίτρινο. Η διαφορά στο χρώμα τους προέρχεται απο τις ουσίες που περιέχουν:
Στο κόκκινο καρπούζι κυριαρχεί το λυκοπένιο και στο κίτρινο καρπούζι η καροτίνη.
Αρχικά καλλιεργήθηκε στην Αφρική και κατηγοριοποιούνταν  τόσο ως φρούτο όσο και ως λαχανικό. Τα κίτρινα καρπούζια βοηθάνε στην ενυδάτωση είναι  γλυκά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ο καρπός του κίτρινου καρπουζιού καλλιεργείται σε θερμές περιοχές.
Σχετική εικόνα
Τα κίτρινα καρπούζια προέρχονται απο υβρίδια (είναι δηλαδή γενετικά τροποποιημένα),όπου διασταυρόνωνται διάφορες ποικιλίες για να υπερισχύει το καροτένιο ώστε να δημιουργηθεί η κίτρινη σάρκα).
Σχετική εικόνα
Τα εν λόγω καρπούζια είναι εξίσου γλυκά με τα κόκκινα καρπούζια και έχουν ακόμα χαμηλότερη περιεκτικότητα σακχάρων, ενώ το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να διατηρηθούν χωρίς να σαπίσουν, μέχρι και 2 μήνες!
Έχουν επίσης πολύ λίγες θερμίδες και άρα μπορούν να καταναλωθούν χωρίς ενοχές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου