Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Γεμιστό κοτόπουλο με σταρένιο τραχανά μπύρα και κυδώνια





Ελαιόλαδο 150 γρ
κρεμμύδι ξερό μικρό 1 τεμ
συκωτάκια κοτόπουλου 100 γρ
Άνηθο ψιλοκομμένο 50 γρ
τραχανά σταρένιο 350 γρ
αλάτι 1 πρέζα
πιπέρι 1 πρέζα
νερό 100 γρ
κυδώνια 4 τεμάχια
Λεμόνι χυμό 1 τεμ
μπύρα πιλσεν 1 φιάλη

Τρόπος Παρασκευής
ψικοβουμε τα συκωτάκια και το κρεμμύδι
βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε
ελαφριά τα συκωτάκια .Στην συνεχεία προσθέτουμε το
ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι τον άνηθο το αλάτι το πιπέρι
και τον τραχανά ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το
νερό αφήνοντας σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά
μέχρι να απορρόφηση το νερό .Με το μείγμα γεμίζουμε
την κότα και ράβουμε την κοιλιά της,κατόπιν πλένουμε
καλά τα κυδώνια και καθαρίζουμε τα σπόρια τους
κόβοντας τα στα τέσσερα τα βάζουμε στο σκεύος με την
κότα και τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και
λίγο ελαιόλαδο,ψήνεται στους 200 βαθμούς για
2 ώρες περίπου κατά την ώρα του ψησίματος ραντίζουμε
με την μπύρα για να μην στέγνωση το φαγητό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου