Μία νόστιμη και χορταστική σαλάτα που μπορείτε να τη φάτε και σαν γεύμα είναι η εξής:
Υλικά:
Μισό ματσάκι μαρούλι
Δύο μέτριες ντομάτες
Μισό αγγουράκι
Εκατό γραμμάρια κρουτόν
Κέτσαπ, μαγιονέζα, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι
Εκατό γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Μισό ματσάκι μαρούλι
Δύο μέτριες ντομάτες
Μισό αγγουράκι
Εκατό γραμμάρια κρουτόν
Κέτσαπ, μαγιονέζα, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι
Εκατό γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
Πλένουμε το μαρούλι, τις ντομάτες και το αγγουράκι και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτουμε τα κρουτόν και την τριμμένη παρμεζάνα μας. Προσθέτουμε από πάνω τη σος, που θα φτιάξουμε από κέτσαπ, μαγιονέζα, ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι.
Πλένουμε το μαρούλι, τις ντομάτες και το αγγουράκι και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτουμε τα κρουτόν και την τριμμένη παρμεζάνα μας. Προσθέτουμε από πάνω τη σος, που θα φτιάξουμε από κέτσαπ, μαγιονέζα, ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι.
Για τη σος:
Ανακατεύουμε δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με μία κουταλιά της σούπας κέτσαπ. Προσθέτουμε λίγη ρίγανη και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέτουμε τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά το μίγμα.
Ανακατεύουμε δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με μία κουταλιά της σούπας κέτσαπ. Προσθέτουμε λίγη ρίγανη και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέτουμε τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά το μίγμα.
Περιχύνουμε τη σος στη σαλάτα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου