Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΥΛΙΚΑ 1 1/2 κιλό μοσχάρι (κιλοτο)   1 φλιτζάνι του τσαγιού αρακάς (φρέσκος η κατεψυγμένος ) 5-6 μελιτζάνες φλασκες   4 πατάτες μεγάλες   5 ντομάτες φρέσκες  6 πιπεριές πράσινες (γλυκές)  2 μέτρια κρεμμύδια  3 μέτρια καρότα  1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί  αλάτι  πιπέρι ρίγανη .λάδι .ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Πλένετε και κόβετε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια το κρέας ,τις μελιτζάνες,τις πατάτες ,τις ντομάτες και τις πιπεριές.Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα τσιγαρίζετε με λίγο λάδι.Προσθέτετε το κρέας και ρίχνετε το αλάτι,το πιπέρι και την ρίγανη.Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπάζει καλά το κρέας.το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.Αν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο νερό.Στο μεταξύ σε άλλο σκεύος, μπορείτε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες, τις πατάτες,τις ντομάτες και τις πιπεριές και να βράσετε τον αρακά.Τέλος,μοιράζετε τα υλικά σε 6 ίσες ποσότητες,αλατοπιπερώνετε και τα τυλίγεται σε 6 λαδόχαρτο σαν δέμα.Δένετε καλά τα δεματακια με χοντρή κλωστή και τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί .Ρίχνετε λίγο από το ζουμί που βράσετε το κρέας και ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.Σερβίρετε τα δεματακια χωριστά σε πιάτα και ανοίγετε τα λαδόχαρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου