Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ



ΥΛΙΚΑ
2 ½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι
250γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη ή λάδι
2 κούπες ζάχαρη
4 κούπες  νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Πάνω σε μέτρια φωτιά βάζουμε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο (η λάδι) μόλις λιώσει βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για 15 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην καεί το σιμιγδάλι.
Σε μια κατσαρόλα έχουμε τη ζάχαρη λιωμένη σε καυτό  νερό. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια(ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΟΥΜΕ ΓΙΑΤΗ ΦΟΥΣΚΏΝΕΙ) Ααποσύρουμε την κατσαρόλα για 1 λεπτό και ύστερα την ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατώνοντας μέχρι να απορροφήσει όλο το   νερό, ενώ έχουμε κατεβάσει την θερμοκρασία στο πιο χαμηλό.
Όταν το σιμιγδάλι γίνει μια μπάλα γύρω από το κουτάλι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε για 1 ώρα. Στη συνέχεια, με ένα πιρούνι, αρχίζουμε να θρυμματίζουμε το χαλβά για να γίνει σπυρωτός αφράτος και ανάλαφρος.
Τον σερβίρουμε γαρνιρισμένο με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου