Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΦΙΛΕΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΥΛΙΚΑ.......400 γρ κόντρα φιλέτο ενα κομματάκι φρέσκια πιπερόριζα(τζιντζερ)   ένα  κουταλάκι          <<5 μπαχαρικά >>  ένα σπόρο κάρδαμο(σπασμένο η 1/4 κουταλάκι τριμμένο)  ένα αστεράκι γλυκάνισο  ένα σκόρδο  1 κουταλι σούπας λάδι  1 κουταλι σούπας σάλτσα σόγιας 1 ποτήρι ζωμό κρέατος.             Αφήστε για λίγη ώρα το κρέας στο πιο κρύο τμήμα του ψυγείου για να μπορέσετε να το κόψετε ευκολότερα.Εν τω μεταξύ κόψτε το σκόρδο ανακατεψτε με το καθαρισμένο και τριμμένο τζιντζερ, τα <5 μπαχαρικά >και τους κόκκους που θα βγάλετε απο το σπόρο του κάρδαμου. Προσθέστε  τη σάλτσα σόγιας και πριν βάλετε αλάτι δοκιμάστε. Σ' αυτό το σημείο κόψτε το κρέας σε λεπτές φετουλες και αφήστε το να μείνει στο μιγμα των μπαχαρικών για τουλάχιστον ενα τέταρτο της ώρας. Ανοίξτε τους σπόρους του αστεροειδούς γλυκάνισου, ενώστε τους με το ζωμό του κρέατος και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά.Σε ένα φαρδύ τηγάνι , εδώ ιδανικό θα ήταν ένα wok ζεσταίνετε το λάδι, ρίξτε κρέας και το σύνολο των μπαχαρικών και ροδίστε το ομοιόμορφα. Προσθέστε το ζωμό του κρέατος και αφήστε να σιγοβράσουν σε δυνατή φωτιά . Σβήστε τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως. Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτο το πιάτο με πατάτες, πουρέ και γλυκόξινα κρεμμυδάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου