Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ,,8 μέτρια αχλάδια 1 μπουκάλι σιρόπι ζάχαρης (αραιό) 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί τύπου noyveau 1 λεμόνι λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο  8 γαρυφαλοκαρφα 1 κομμάτι κανέλα 1 κουταλιά σούπας μέλι 3-4 σπόροι πιπέρι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ   Βάλτε σε μια κατσαρόλα το κρασί,το σιρόπι της ζάχαρης(που θα έχετε ήδη φτιάξει η θα έχετε αγοράσει έτοιμο απο το εμπόριο), το μέλη και τα μπαχαρικά. Ξεφλουδίστε και αδειάστε τα αχλάδια απο τους σπόρους τους , από την κάτω μεριά ώστε να μείνει το κλαράκι τους.Περιχιστε τα με το λεμόνι και βάλτε τα στην κατσαρόλα, όπου ηδη βράζουν τα υλικά,για περίπου ενα τέταρτο της ώρας.Ελεξτε το ψήσιμο τους η σάρκα πρέπει να είναι απαλή αλλά να μη διαλύεται. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ζωμό του βρασμού και σερβίρετε χλιαρά  η κρύα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου