Loading...

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ...1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο   2 μελιτζάνες κομμενες σε ροδέλες      2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο  1,5 φλιτζάνι ντομάτες κονσέρβας κονκασε  2 κουτάλια ντομάτα πελτέ  2 κουτάλια άσπρο κρασί ξερό  200 γραμ. τυρί μοτσαρελα κομμένο 1/2 φλιτζάνι προσουτο κομμένο 60 γρ .παρμεζάνα τριμμένη 2 κουτάλια φρυγανιά τριμμένη  1 κουτάλι λιωμένο βούτυρο.ΕΚΤΕΛΕΣΗ...κάψετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.Προσθέστε τις μελιτζάνες και σοτάρεται για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Βγάλτε τις από το τηγάνι και βαλτε τις στο πλάι.  Προσθέστε το σκόρδο, τις  ντομάτες,τον πελτέ και το κρασί και βράστε τα για 5 λεπτά.Βάλτε μια κουταλιά σάλτσα σε μια βαθιά φόρμα διαμέτρου 3 πόντων.Βάλτε από πάνω τις μισές από τις μελιτζάνες και πασπαλίστε με τη μισή μοτσαρελα.Βάλτε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω και μετά τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Πασπαλίστε με το προσουτο ανακατεμένο με την παρμεζάνα, τη φρυγανιά και το βούτυρο. Ψήστε το σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου