Loading...

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

ΔΙΠΛΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ 8 αυγά αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο χρειάζεται για να γίνει μια σφικτή  ζύμη. 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο 1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτη 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ σπορέλαιο για τηγάνισμα .ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ...3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 1 ποτήρι κρασιού χυμό πορτοκαλιού..ΕΚΤΕΛΕΣΗ.... Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, χτυπήστε τα προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε, προσθέστε το λάδι, ανακατέψτε, προσθέστε το γιαούρτη, σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν παουντερ και ζυμώστε. Βγάλτε τη ζύμη απο το μπολ και ζυμώστε τη στον μπάγκο εργασίας, μέχρι να γίνει σφικτή και λεία.. Τυλίξτε τη σε μια πετσέτα για 30 λεπτά. Πασπαλίστε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι, χωρίστε τη ζύμη σε όμοια κομμάτια, πασπαλίστε τα με αλεύρι και ανοίξτε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι σε ένα φύλλο πάχους 2-3 χιλ. Κόψτε τα φύλλα σε σχήμα της αρεσκείας σας(οβάλ, τρίγωνο, μακρόστενο κ.τ.λ.)και τηγανίστε τα σε άφθονο καυτό λάδι (το τηγάνισμα γίνεται πολύ γρήγορα γι'αυτο προσέξτε να μην καούν οι δίπλες). Αλλάξτε το λάδι μόλις μαυρίσει.Για το σιρόπι... Βάλτε στη φωτιά ένα κατσαρολακι με 3 ποτήρια νερό και τη ζάχαρη και αφηστε τα να βρασουν μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.Κατεβαστε το απο τη φωτια και προσθεστε το χυμο του πορτοκαλιου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου