Loading...

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ

Υλικά:

8 μεγάλα μακρόστενα μπιφτέκια ή κεμπάπ
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
βασιλικός
θυμάρι
μαϊντανός, φρέσκος
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
καυτερό πιπέρι Καγιεν, (αν θέλουμε)
αλάτι
λίγο λάδι
8 πίτες για σουβλάκια
1/2 κιλό γιαούρτι για τζατζίκι, σακούλας
1 μεγάλο αγγούρι
2 κουταλιές του γλυκού ξύδι λευκό
άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάδι περίπου
πάπρικα
λάδι
αλάτι
πιπέρι λευκό

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη ντομάτα να βράσει.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το λάδι και λίγο νερό.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για λίγη ώρα (

Τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά το αγγούρι, και το στύβουμε καλά.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι λευκό, ξύδι και λίγο-λίγο το λάδι, κι ανακατεύουμε καλά. (Φτιάχνουμε δηλαδή ένα τζατζίκι χωρίς σκόρδο).

Αλείφουμε τις πίτες με λίγο λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε.

Τις βάζουμε στο τηγάνι και τις αφήνουμε για λίγη ώρα, από τη μια και μετά από την άλλη πλευρά, ίσα να μαλακώσουν.

Δεν τις αφήνουμε πολύ για να μη γίνουν σκληρές και τραγανές.

Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο 2 πίτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, από πάνω 2 μπιφτέκια, τη σάλτσα και τέλος το τζατζίκι.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και κόκκινο πιπέρι.

Μπιφτέκι Κεμπάμπ

Υλικά:

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ. κιμά αρνίσιο 200 γρ.κιμα χοιρινο
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο, (ή στο μούλτι και στραγγισμένο από τα υγρά)
1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
κορν φλαουρ, (όσο χρειαστεί)
2 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Σάλτσα ντομάτας ή πελτέ
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, κύμινο

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα αυγά και τα «μυρωδικά» και προσθέτουμε τόσο κορν φλαουρ όσο χρειάζεται για να γίνει μία ζύμη κρέατος στητή και χωρίς καθόλου υγρά.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μακρόστενα, (πάχους όσο θέλουμε) και τα ψήνουμε, γυρίζοντας τα συνεχώς, (για να δημιουργηθεί μια κρούστα), περίπου για 7 λεπτά, από κάθε πλευρά, έτσι ώστε να κρατήσουν μέσα τους χυμούς τους.
Τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα ραντιζουμε με ξηρό άσπρο κρασί,η τσιπουρο.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας..
    Ενδιαφέρον το blog σας..

    Θέλω να ρωτήσω αν η παραπάνω συνταγή ανταποκρινέται σε αυτό το γνωστό και ελαστικό κεμπάπ του: Θανάση και του Μπαιρακτάρη...
    ή αν πρέπει να προστεθεί ή να αφαιρεθεί κάτι από τη συνταγή αυτή...
    Αγαπάω από μικρός το σουβλάκι και ψάχνω περίπου 1 1/2 χρόνο τη συνταγή του κεμπάπ, αυτή που τρώμε στα γνωστά σουβλτζίδικα της Αθήνα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή