Loading...

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Μπεκρί μεζέ

Μπεκρί μεζέ.... 1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες, 300 γρ. κεφαλοτύρι σκληρό, 2 ντοματούλες σφιχτές, 1 πράσινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν ( λεπτά μπαστουνάκια), 1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο, 2 ποτήρια του κρασιού, λευκό ξηρό κρασί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανι και μία σκελίδα σκόρδο περασμένη στην πρέσα ή ψιλοκομμένο. Βάζετε σ΄ένα βαθύ τηγάνι που έχετε ζεστάνι το λάδι, το κομμένο σε φέτες ψαρονέφρι και το γυρίζετε αρκετές φορές μέχρι να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές. Μετά προσθέτετε το 1 ποτήρι κρασιού, το σκόρδο και τα μπαστουνάκια της πιπεριάς, το σκεπάζετε και το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά (180-200 βαθμούς) μέχρι να μαλακώσει το κρέας καλά. Στη συνέχεια λίγο πριν το βγάλετε από τη φωτιά, ρίχνετε το δεύτερο ποτήρι κρασιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους. Αφήνετε λίγο να εξατμιστεί το κρασί και να μαλακώσει το τυρί και σερβίρετε ζεστό. (οι ντοματούλες είναι προαιρετικές και τις προσθέτετε περίπου 5΄ πριν από το δεύτερο ποτήρι κρασί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου