Loading...

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Κοτόπουλο Μιλανέζα

Κοτόπουλο Μιλανέζα
φιλέτο μπούτι Κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 φύλλο δάφνης
5 γαρίφαλα
2 φλιτζάνια ρύζι
½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Αλάτι

Για την κρέμα

1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ζωμό από το κοτόπουλο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα νερό, το κρεμμύδι (επάνω του καρφώνουμε τα γαρίφαλα), το καρότο και τη δάφνη. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το κοτόπουλο και λίγο αλάτι. Τα βράζουμε ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε πιατέλα. Σουρώνουμε τον ζωμό. Μετράμε τέσσερα φλιτζάνια ζωμό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Κρατάμε άλλο ενάμισι φλιτζάνι για την κρέμα. Μόλις πάρει βράση ο ζωμός που βάλαμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ρύζι. Το βράζουμε ώσπου να μαλακώσει και το σουρώνουμε. Βάζουμε το ρύζι σε μια στρογγυλή φόρμα, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε γύρω από το ρύζι. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, το λάδι, το αλεύρι, λίγο αλάτι, τον ζωμό, το κρασί και ανακατεύουμε με σύρμα ώσπου να δέσει η κρέμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο, και περιχύνουμε το κοτόπουλο και το πιλάφι. Πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου