Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ STIR FRY ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ 450 ΓΡ Στρουθοκάμηλος κομμένη σε λεπτές λωρίδες Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι 1 κουτ σόγια σος 1 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ 2,5 εκ ρίζα τζιντζερ ψιλοκομμένη 2 κουτ. του γλ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο καρότο σε λεπτά μπαστουνάκια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετουλες Νουντλς η ρύζι για σερβίρισμα...ΕΚΤΕΛΕΣΗ...Βάζετε το κρέας σε γυάλινο μπολ και το περιχύνετε με το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 30 λεπτά τουλάχιστον η και περισσότερο.Το σουρώνετε και κρατάτε στην άκρη τη μαριναδα. Ανακατεύετε μαζί κρέας, σόγιας σος, κορν φλάουρ και τζιντζερ.Ζεσταίνετε το λάδι σε wok η αντικολλητικο τηγάνι,αδειαζετε μέσα το μείγμα του κρέατος και τηγανίζετε για 1 λεπτό,να ροδίσει ελαφρά απ' όλες τις πλευρές.Προσθέτετε στο τηγάνι το καρότο και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά ακόμα.Αδειαζετε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαριναδα που έχετε κρατήσει στην άκρη από το κρέας.Αφήνετε να βράσουν,ανακατεύοντας 2-3 φορές,ώσπου να πήξει η σάλτσα.Σερβίρετε ζεστό με νουντλς η απλό βρασμένο ρύζι...Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου