Loading...

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΕΠΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ..3 κιλά πεπόνι 1 κιλό ζάχαρη 4 λεμόνια 2 ποτηράκια κονιάκ 1 1/2 κιλό νερό..ΕΚΤΕΛΕΣΗ.... Αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους των πεπονιών και κόβετε την ψίχα σε κομμάτια(η ψίχα σκέτη πρέπει να ζυγίζει περίπου 2 κιλά). Βάζετε την ψίχα σε κατσαρόλα,τη σκεπάζετε με ενάμιση κιλό νερό, προσθέτετε το χυμό των λεμονιών και μερικά κομμάτια φλούδα. Βράζετε σιγά-σιγά για μισή ώρα περίπου, μέχρις ότου το πεπόνι να γίνει διαφανές. Προσθέτετε τώρα τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, ώσπου το γλυκό να αποκτήσει τη σωστή πυκνότητα. τέλος, προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε προσεκτικά. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει τελείως,πριν το βάλετε στα βάζα,τα κλείνετε ερμητικά και τα διατηρείτε σε στεγνό και σκοτεινό μέρος.(Τα πιο κατάλληλα πεπόνια είναι αυτά που υπάρχουν στην αγορά τον Ιούλιο,τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου