Loading...

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

ΤΣΙΡΟΙ ΞΕΡΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ 3 ΜΗΝΕΣ..Περνετε μικρά σκουμπριά,τα καθαρίζετε από τα εντόσθια,τα πλένετε και τα βουτάτε σε δοχείο που μέσα έχετε ρίξει νερό και αρκετό αλάτι.Τα αφήνετε μερικές ώρες να ποτιστούν με το αλατόνερο και ύστερα τα δένετε ένα ένα από την ουρά τους και σε απόσταση το ένα από το άλλο και τα κρεμάτε στον ήλιο ώσπου να ξεραθούν.Τα τοποθετείτε κατόπιν σε ξύλινο κουτί και τα διατηρείτε σε μέρος δροσερό, αλλά χωρίς υγρασία. Όταν πρόκειται να καταναλωθούν,τα ραντίζετε με ξύδι και τα χτυπάτε (με το γουδοχέρι) για να μαλακώσουν.Τα κόβετε κατόπιν κομμάτια και τα σερβίρετε με λαδόξιδο η τα ψήνετε ελαφρά και τότε τα σερβίρετε με λαδολέμονο. Φυσικά ο καλύτερος μεζές για ουζάκι!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου