ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ 3 ΜΗΝΕΣ..Περνετε μικρά σκουμπριά,τα καθαρίζετε από τα εντόσθια,τα πλένετε και τα βουτάτε σε δοχείο που μέσα έχετε ρίξει νερό και αρκετό αλάτι.Τα αφήνετε μερικές ώρες να ποτιστούν με το αλατόνερο και ύστερα τα δένετε ένα ένα από την ουρά τους και σε απόσταση το ένα από το άλλο και τα κρεμάτε στον ήλιο ώσπου να ξεραθούν.Τα τοποθετείτε κατόπιν σε ξύλινο κουτί και τα διατηρείτε σε μέρος δροσερό, αλλά χωρίς υγρασία. Όταν πρόκειται να καταναλωθούν,τα ραντίζετε με ξύδι και τα χτυπάτε (με το γουδοχέρι) για να μαλακώσουν.Τα κόβετε κατόπιν κομμάτια και τα σερβίρετε με λαδόξιδο η τα ψήνετε ελαφρά και τότε τα σερβίρετε με λαδολέμονο. Φυσικά ο καλύτερος μεζές για ουζάκι!!!!
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011
ΤΣΙΡΟΙ ΞΕΡΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ 3 ΜΗΝΕΣ..Περνετε μικρά σκουμπριά,τα καθαρίζετε από τα εντόσθια,τα πλένετε και τα βουτάτε σε δοχείο που μέσα έχετε ρίξει νερό και αρκετό αλάτι.Τα αφήνετε μερικές ώρες να ποτιστούν με το αλατόνερο και ύστερα τα δένετε ένα ένα από την ουρά τους και σε απόσταση το ένα από το άλλο και τα κρεμάτε στον ήλιο ώσπου να ξεραθούν.Τα τοποθετείτε κατόπιν σε ξύλινο κουτί και τα διατηρείτε σε μέρος δροσερό, αλλά χωρίς υγρασία. Όταν πρόκειται να καταναλωθούν,τα ραντίζετε με ξύδι και τα χτυπάτε (με το γουδοχέρι) για να μαλακώσουν.Τα κόβετε κατόπιν κομμάτια και τα σερβίρετε με λαδόξιδο η τα ψήνετε ελαφρά και τότε τα σερβίρετε με λαδολέμονο. Φυσικά ο καλύτερος μεζές για ουζάκι!!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου