Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΔΟΡΚΑΔΟΣ

ΥΛΙΚΑ
1.500 γραμ. γιαούρτι 10%
1.250 γραμ.σιμιγδάλι ψιλό
800 γραμ. ζάχαρη
2-3 αυγά
2 κουτ.γλυκού μπεικιν παουντερ
λίγη βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού
ΣΙΡΟΠΙ
2 κιλά ζάχαρη
2 κιλά νερό
1 φλούδα λεμονιού..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε σε λεκάνη το γιαούρτι με τη ζάχαρη,τα αυγά τη βανίλια και το ξύσμα.Προσθέτετε το σιμιγδάλι(μαζί με το μπεικιν)και συνεχίζετε το ανακάτεμα.Βάζετε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη λαμαρίνα.Ψήνετε σε μέτριο φούρνο 180 βαθ.Βράζετε όλα μαζί τα υλικά του σιροπιού για 8 λεπτά.Σιροπιάζετε τη γιαουρτοπιτα ζεστή.Κόβετε σε κομμάτια μετά 24 ώρες.Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου