Loading...

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

ΚΟΤΣΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ (OSSO BUCCO)

ΥΛΙΚΑ
6 φέτες κότσι μοσχαρίσιο 250-300 γρ η μια
200 γρ πολτό ντομάτας
50 γρ βούτυρο 50 γρ λάδι
4 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουταλιες σουπας κρεμα γαλακτος
ξυσμα λεμονιου για γαρνιρισμα
1 μπουκετο αρωματικο(1 καροτο 1 κλωναρι σελινο λιγο θυμαρι η ριγανη)τα δενουμε με μια κλωστιτσα.
αλατι πιπερι, λιγο αλευρι..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε τις φέτες απ'το κότσι.Τις ροδίζετε μαζί με το κρεμμύδι,το βούτυρο και το λάδι μέσα σε κατσαρόλα.Προσθέτετε την ντομάτα,το σκόρδο,το μπουκέτο,τα σκεπάζετε με νερό και τα αφηνετε να σιγοβράσουν.
Μεταφέρετε το κρέας σε άλλη κατσαρόλα,βγάζοντας το μπουκέτο.
Δένετε την σάλτσα της κατσαρόλας με την κρέμα γάλακτος.Αφήνετε να πάρει μια βράση και τη σουρώνετε πάνω στο κρέας.Για γαρνίρισμα,τοποθετείτε ξύσμα λεμονιού στο κέντρο κάθε κοκκαλου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου