Loading...

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
120 γρ μελιτζάνες κομμένες σε κύβους 1,5 εκ..
60 γρ μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
60 γρ χαλούμι σκληρού τύπου σε κύβους
2 ντομάτες μέτριες
2 αγγούρια μέτρια
30 γρ γιαούρτι
20 γρ φρυγανιά
10 γρ τυρί φέτα
αλάτι,πιπέρι λευκό,κύμινο
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε ελαφρά τις ντομάτες,τις ξεφλουδίζουμε,τις κόβουμε στα τέσσερα,αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε την ψίχα σε πολύ μικρούς κύβους.
Αφαιρούμε τη φλούδα από τα αγγούρια,τα κόβουμε στα τέσσερα,αφαιρούμε το κέντρο με τα σπόρια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους.
Αραιώνουμε το γιαούρτι με λίγο νερό,προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι και το κύμινο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Τηγανίζουμε πρώτα τις μελιτζάνες,μετά τα μανιτάρια και τελευταίο το χαλούμι,τα στραγγίζουμε και τα τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν από το λάδι.
Σε ένα στεγνό τηγάνι ζεσταίνουμε τη φρυγανιά με την τριμμένη φέτα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να διαλυθούν οι σβόλοι.
Σε μια μικρή πιατέλα βάζουμε σε στρώσεις πρώτα τις μελιτζάνες με τα μανιτάρια και το χαλούμι,μετά τις ντομάτες και το αγγούρι και τα περιχύνουμε με το γιαούρτι.
Στο τέλος τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά..Καλή σας επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου