Loading...

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
550 γρ μοσχάρι κομμένο σε κύβους 4 εκ..
250 γρ πατάτες σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια
1 λίτρο ζωμός κρέατος
3 καρότα κομμένα σε πολύ μικρούς κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί ξηρό
2 τεμ κανέλα ξύλο
μοσχοκάρυδο
2 φύλλα δάφνη
1 κουταλάκι θυμάρι
1 ματσάκι δεντρολίβανο
1 κου.μπαχάρι τριμμένο
μαύρο πιπέρι,αλάτι,ελαιόλαδο...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το καρότο και προσθέτουμε το μοσχάρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και της αφήνουμε μέχρι το σημείο που το πιρούνι αρχίζει να περνά λίγο στο εσωτερικό τους.Τις στραγγίζουμε καλά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.Σε πήλινο ψηλό δοχείο βάζουμε το μοσχάρι με το κρασί και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά,μέχρι να μειωθεί το κρασί στο μισό.Προσθέτουμε ζωμό να τα καλύψει.
Βάζουμε όλα τα αρωματικά και τα μπαχαρικά μέσα και το δεντρολίβανο με τη δάφνη τα δένουμε μέσα σε λεπτή γάζα για να μπορούμε να τα αφαιρέσουμε όταν ψηθούν.Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι,τα κλείνουμε και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 1 1/2 ώρα.Ετοιμάζουμε τις πατάτες. τις πασπαλίζουμε με αλάτι και βάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο με λίγο δεντρολίβανο και λίγο μπαχάρι και τσιγαρίζουμε λίγες κάθε φορά,μέχρι να πάρουν ενα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Τις προσθέτουμε και αυτές στο κρέας,τα ανακατεύουμε προσεκτικά για να καλυφθούν και οι πατάτες από τη σάλτσα και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να ψηθούν όλα μαζί για 10 λεπτά ακόμα..Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου