Loading...

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αρνί σε μερίδες
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό αντίδια
καρδιές από 3 μεγάλα μαρούλια
8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
2 αυγά
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα χόρτα σε κομμάτια και τα ζεματάμε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το αρνί, τον άνιθο και τον δυόσμο.Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα μαρούλια και τα χόρτα και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα.Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμί απο την κατσαρόλα, περιχύνουμε το φρικασέ με το αυγολέμονο και αφήνουμε να "σταθεί" λίγα λεπτά σε σβηστό μάτι πριν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου