Loading...

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
8 κρόκοι αβγών
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα σιμιγδάλι
6 κούπες ζεστό γάλα
1 φλούδα λεμονιού
480 γρ. φύλλο
1 κούπα βούτυρο
ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα (προαιρετικά)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
άχνη ζάχαρη και κανέλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ
3 κούπες ζάχαρη και
1 1/2 κούπα νερό και
χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τους κρόκους αβγού μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, δουλεύετε το μείγμα, κατόπιν ρίχνετε το γάλα ζεστό και λίγη φλούδα λεμονιού. Βράζετε την κρέμα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Την αφήνετε να κρυώσει.

Στρώνετε σε ταψί 40 εκ. περίπου, βουτυρωμένο, 2 φύλλα. Αλείφετε με λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια του δεύτερου φύλλου και πασπαλίζετε (προαιρετικά) λίγη αμυγδαλόψιχα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο έως ότου στρώσετε τα μισά φύλλα και τότε απλώνετε σε όλη την επιφάνεια την κρέμα. Τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία αλείφετε με βούτυρο και αμυγδαλόψιχα.

Τελειώνετε με τρία φύλλα και ραντίζετε την επιφάνεια της πίτας με όσο λιωμένο βούτυρο έχει μείνει.

Ψήνετε την γιαουρτόπιτα για 45 λεπτα σε μέτριο φούρνο [στους 180 βαθ. περίπου].
για το πασπάλισμα:

Τη σερβίρετε πασπαλισμένη με αρκετή άχνη ζάχαρη και κανέλα. Εναλλακτικά, την περιχύνετε με σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου