Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΠΙΤΕΣ ΣΦΑΚΙΑΝΕΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για σφακιανες πιτες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΠΙΤΕΣ
10 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι
10 κουταλιές της σούπας μυζήθρα
λίγο λάδι
αλάτι, νερό όσο πάρει.....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι και όσο νερό πάρει για να γίνει μαλακή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια και τα ανοίγουμε φύλλα, όσο και ένα πιατάκι του καφέ. Πλάθουμε τη μυζήθρα σε 10 μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου αυγού. Τοποθετούμε τη μυζήθρα στο κέντρο του φύλλου. Τραβάμε το φύλλο γύρω-γύρω για να σκεπαστεί η μυζήθρα. Έτσι θα σχηματιστούν 10 μικρές μπάλες. Τις πιέζουμε ανοίγοντας τις με τον πλάστη για να πάρουν και πάλι το στρογγυλό σχήμα τους, μεγέθους ενός μικρού πιάτου. Τις ψήνουμε σε τηγάνι χωρίς λάδι, γυρίζοντάς τις πολύ συχνά για να μην καούν. Σερβίρονται περιχυμένες με μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου