Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό καλαμάρια
1/4 κιλού ρύζι
2-3 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 λίτρο νερό
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε πολύ καλά τα καλαμαράκια. αφαιρώντας το εσωτερικό τους κόκαλο. Πλύντε τα και κόψτε τα στα δύο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τις κόκκινες πιπεριές και τα καλαμαράκια. Στη συνέχεια προσθέστε περίπου 1/2 λίτρο νερό και αφήστε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν συμπληρώστε και το ρύζι αφού προηγουμένως το έχετε πλύνει, και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα όλα να ψηθούν για άλλα 15 λεπτά πάνω σε μέτρια φωτιά. Σερβίρονται ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου