Loading...

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ (ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ)

ΥΛΙΚΑ

4 μικρές σελινόριζες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες

5-6 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες

4-5 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα

4 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

5 ή όσα θέλετε άσπρα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

100-150 γρ. λευκό ξηρό κρασί

3 κουτ. σούπας πετιμέζι

500 γρ. ντομάτα πολτό

2 κουτ. γλυκού μείγμα μυρωδικών Προβηγκίας (έτοιμο στα σούπερ μάρκετ)

5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ελαφρώς το ξερό και φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά (σελινόριζα, πατάτα, καρότο, μανιτάρια, σέλινο) και ανακατεύετε καλά, τσιγαρίζοντάς τα και αυτά για περίπου 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε 1-2’ να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε το πετιμέζι ανακατεύοντας να πάει παντού και να μελώσει τα πάντα!

Ρίχνετε και την ντομάτα, συμπληρώνετε με νερό μέχρι να καλυφθούν σχεδόν όλα τα λαχανικά, ρίχνετε και το αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά και σιγοβράζετε με κλειστή κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να χυλώσει η σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό με μπόλικη φέτα και ψωμί για τη σάλτσα...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου