Loading...

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ(ΜΑΦΕΝΣ)

ΥΛΙΚΑ για 12 ψωμακια.
2 κούπες τσαγιού αλεύρι
1/3 κουπ.τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλ. γλυκού μπαιικιν παουντερ
1 κουταλ.γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτλ.γλυκού αλάτι
1 αυγό καλά χτυπημένο
3/4 κουπ.τσαγιού γιαούρτι
4 κουταλ.σούπας βούτυρο,λιωμένο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανακατέψετε το αλεύρι,τη ζάχαρη,το μπαιικιν,τη σόδα και το αλάτι.Προσθέσετε το αυγό,το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο καλά χτυπημένο.Ανακατέψετε καλά το μείγμα χωρίς να το χτυπήστε.Το ρίχνετε σε καλά λαδωμένες φόρμες για ψωμάκια και ψήνετε σε φούρνο 200 βαθ.για 25 περίπου λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.Δοκιμάζετε αν ψήθηκαν βυθίζοντας ένα μαχαίρι στα ψωμάκια,που πρέπει να βγει καθαρό.Σερβίρετε αμέσως.
ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ (ΜΑΦΕΝΣ)ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΜΕ ΜΟΥΡΑ.Προσθέστε 1 κουπ.τσαγιού μούρα στο μείγμα του αλευριού.
ΜΕ ΜΗΛΑ.Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα(η 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1/4 αλεσμένο μοσχοκάρυδο)με τα ξερά υλικά και 1/2 κουπ.τσαγιού καθαρισμένα και ψιλοκομμένα μήλα με το βούτυρο.
ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ.Ανακατέψτε 3/4 κουπ.τσαγιού λιωμένες ώριμες μπανάνες με το αυγό,το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
ΜΕ ΤΥΡΙ.Παραλείψτε τη ζάχαρη και προσθέστε 1/2-2/3 του κουπ.τσαγιού αλεσμένο τυρί στα ξερά υλικά.Ρίξτε λίγη πάπρικα στα ψωμάκια πριν τα ψήσετε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου