Loading...

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΔΕΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι
10 γρ. νωπή μαγιά
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 -3 ώριμες ντομάτες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό (1 φλιτζάνι) και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το αλατοπίπερο, ρίχνοντας παράλληλα χλιαρό νερό και πλάθοντας μέχρι το ζυμάρι να γίνει ομοιογενές και μαλακό.
Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε το ζυμάρι στη μέση ώστε να αρχίσουμε να απλώνουμε προς τις άκρες και να καλύψει όλο το ταψί. Με τα χέρια μας κάνουμε βαθουλώματα και ρίχνουμε πάνω σε αυτά τον πελτέ, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ψήνουμε στους 180-200 βαθ. για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου