Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

8 συμβουλές για να μην παχύνετε το Πάσχα


Μετά από 40 μέρες νηστείας, σίγουρα σε όλους μας έχουν λείψει κάποιες νόστιμες λιχουδιές και τα αγαπημένα μας φαγητά που τόσο καιρό στερούμασταν. Το Πάσχα κρύβει πολλές διατροφικές παγίδες που μπορεί να μας παχύνουν αν δεν προσέξουμε. Για αυτό, οι ειδικοί δίνουν 8 έξυπνα tips για να ευχαριστηθούμε τα σοκολατένια αυγά και τα κουλουράκια, χωρίς να πάρουμε ούτε ένα γραμμάριο!
1.Προσοχή στις αγορές: Είναι λογικό να θέλουμε να γεμίσουμε το σπίτι μας και το ψυγείο μας με πασχαλινές λιχουδιές, όμως καλό είναι να προνοήσετε ώστε να μην κάνετε υπερβολές. Προτιμήστε να αγοράσετε σοκολάτα σε μικρή ποσότητα, κουλουράκια για όλη την οικογένεια αλλά σε μικρές μερίδες και να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές.
2.Η σοκολάτα και τα κουλουράκια είναι επιδόρπιο: Όχι μόνο δεν είναι ιδανικά για σνακ αφού περιέχουν ζάχαρη, αλλά είναι προτιμότερο να τα απολαμβάνουμε μετά το φαγητό. Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν καταναλώνουμε σοκολάτα με άδειο στομάχι, καταλήγουμε να πεινάμε όλη μέρα και να έχουμε μειωμένη ενέργεια. Ιδανικά, μπορούμε να καταναλώσουμε σοκολάτα μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.
3.Επιλέξτε προϊόντα ολικής άλεσης: Φτιάξτε ή αγοράστε κουλούρια ολικής άλεσης. Περιέχουν φυτικές ίνες και βιταμίνες και θα σας χορτάσουν περισσότερο.
4. Προσοχή με τα γλυκά: Μην ‘στολίσετε’ το σπίτι με σοκολατάκια! Τα μπολ στο τραπεζάκι το σαλονιού που περιέχουν σοκολατένιες λιχουδιές θα σας βάζουν συνέχει σε πειρασμό. Προτιμήστε να τα αποθηκεύσετε στο ντουλάπι και να τα τρώτε μόνο όταν πραγματικά έχετε ανάγκη για σοκολάτα.
5.Μικρές μερίδες: Σύμφωνα με μια έρευνα, οι υγιείς άνθρωποι που τρώνε συχνά σοκολάτα έχουν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος από αυτούς που δεν τρώνε καθόλου σοκολάτα. Το μυστικό είναι στις μερίδες. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο σοκολατένιο αυγό μπορεί να περιέχει μέχρι και 1070 θερμίδες, ενώ ένα μικρό έχει μόλις 72 θερμίδες.
6. Γεμίστε το ψυγείο σας με υγιεινά τρόφιμα! Αν έχετε μόνο υγιεινά και διαιτητικά προϊόντα στο ψυγείο σας, τότε δεν θα μπείτε στον πειρασμό να φάτε κάτι παχυντικό. Ετοιμάστε υγιεινά σνακ με καρότο και αγγούρι, προτιμήστε τυριά με χαμηλά λιπαρά, μαύρη σοκολάτα και φρούτα.
7.Μην καταπιέζεστε: Το Πάσχα είναι μια αφορμή για να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας και τους φίλους μας, για αυτό μην καταπιέζεστε. Προσπαθήστε να περάσετε καλά και να φάτε μικρές ποσότητες από όλες τις λιχουδιές που υπάρχουν στο πασχαλινό τραπέζι.
8. Να έχετε πρόγραμμα: Μην τρώτε ανεξέλεγκτα αλλά προσπαθήστε να μείνετε πιστή στις διατροφικές σας συνήθειες. Μην ξεπερνάτε τα τρία βασικά γεύματα, να τρώτε φρούτα και να πίνετε πολύ νερό.
Από...: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου