Loading...

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Λαχανοντολμάδες (Με πράσινα φύλλα)

Αποτέλεσμα εικόνας για cabbageΛαχανοντολμάδες
Υλικά
2 κιλά κιμάς (κατά προτίμηση κιμάς από 3 ειδών κρέατα: μοσχάρι, χοιρινό, αρνί)
Πράσινα φύλλα
Λάχανο ελαφρώς βρασμένο
1 κούπα ρύζι της αρεσκείας μας
2 κρεμμύδια ξερά
2 καρότα τριμμένα
Αλάτι
Πιπέρι
2 αβγά
1 μάτσο μαϊντανός
1 μάτσο μάραθος
Για το αβγολέμονο:
3-4 αβγά
Χυμός από 3 λεμόνια
2 κ. σ. αλεύρι
Ζωμός από την κατσαρόλα
Σχετική εικόνα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το μείγμα για πολλή ώρα, ώστε τα υλικά να ανακατευτούν πάρα πολύ καλά. Τεμαχίζουμε τα φύλλα σε μέτρια κομμάτια. Τυλίγουμε το μείγμα μας στο μέγεθος που επιθυμούμε και τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες τον έναν δίπλα στον άλλον, στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν τελειώσει η πρώτη στρώση, συμπληρώνουμε προσθέτοντας από πάνω τους υπόλοιπους. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τόσο νερό όσο είναι και το ύψος των ντολμάδων, προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα.
Για το αβγολέμονο: χτυπάμε 5-6 αβγά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε στο μείγμα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και στο τέλος λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και την κουνάμε ώστε να ποτίσει τους λαχανοντολμάδες. Ανάβουμε για λίγο το μάτι σε χαμηλή φωτιά, ώστε το αβγολέμονο να δέσει σε 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου