Loading...

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Ούζο όταν πιεις! Τα θαυμαστά οφέλη του στην υγεία!.

ΠΗΓΗ..
Παραλία, ήλιος, και ουζάκι! Γιορτές, οικογενειακές συγκεντρώσεις και ουζάκι! Το ούζο, μας συνοδεύει παντού και έχει "ντύσει" τις αναμνήσεις μας. Και θα συνεχίσει να το κάνει γιατί εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε χωρίς αυτό. Βέβαια εσείς, καλά κάνετε και δεν αφήνετε τον θείο Αγησίλαο να πιει. Γιατί δεν το πίνει αλλά τον πίνει. Το ποτό και το φαγητό θέλουν ρέγουλα ως γνωστόν. 
Αλλά από εδώ και πέρα καλό είναι να γνωρίζετε ότι το ούζο είναι ένα υπέροχο δώρο για την υγεία μας! Γιατί; Μα γιατί περιέχει τερπένια! Τα τερπένια, φυλάσσουν εκπληκτικά τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες που αποτελούν μάστιγα της εποχής. Γι αυτό ο θείος Αγησήλαος αλλά πλέον και εμείς, καλό θα είναι να συνεχίσουμε να πίνουμε το ουζάκι μας όμως πάντα με μέτρο καθώς και αυτό αποτελεί μέρος της παράδοσης μας..
Τι κάνουν λοιπόν συγκεκριμένα τα τερπένια; Πάμπολλες μελέτες δείχνουν ότι έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά τα οποία προστατεύουν  τα κύτταρα μας αλλά και τους ιστούς του οργανισμού μας, από τις ελεύθερες ρίζες. Ως γνωστόν, στις ελεύθερες ρίζες, οφείλονται πολλές ασθένειες (καρδιοπάθειες, καρκίνος, γήρανση του δέρματος, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ.). Αλλά τα τερπένια δεν σταματούν εδώ. Παρεμποδίζουν επίσης την οξείδωση της LDL (πρόκειται για την γνωστή μας «κακή» χοληστερίνη).
Από την άλλη, σχετικά πειράματα, έχουν αποδείξει, ότι τα τερπένια προστατεύουν το ήπαρ, δρουν κατά του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και επομένως συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του έλκους ενώ ανακουφίζουν ασθενείς με τη νόσο του Crohn βελτιώνοντας την κλινική τους εικόνα και μειώνοντας τη φλεγμονή.
Είναι αδιάλυτα στο νερό και γι αυτό  όταν βάζουμε νερό στο ούζο μας, εκείνο αποκτά το χαρακτηριστικό υπέροχο άσπρο χρώμα
Τα τερπένια επίσης, είναι υπεύθυνα για το άρωμα όχι μόνο του γλυκάνισου που περιέχεται στο αγαπημένο ελληνικό ποτό, αλλά και αρκετών άλλων φυτών, όπως η μέντα, η πιπερόριζα κ ά. 
Κι επειδή ποτέ δεν παραλείπουμε τα μυστικά της ομορφιάς μας, σας συστήνουμε την παρακάτω μάσκα με ούζο για σύσφιξη και τόνωση του κουρασμένου δέρματος.
Η συνταγή οφείλεται στην Πόπη Γιαννάκου Αισθητικό & Συγγραφέα και κάποιοι μπορεί να την ξέρουν ήδη. Παρόλα αυτά, επειδή αγαπήθηκε πολύ, εμείς σας την ξαναθυμίζουμε! Δημιουργείτε εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά. 
Ζωή Κυροπούλου
ΥΛΙΚΑ
  •  1 σφηνάκι ούζο
  •  1 σφηνάκι γλυκάνισο 
  •  1 σφηνάκι ταχίνι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί . Δημιουργείται ένας παχύρευστος πολτός.
Απλώνουμε το υλικό σε όλο το δέρμα και στον λαιμό για μισή ώρα. Μετά το ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τονωτική συσφικτική λοσιόν, την οποία φτιάχνουμε με ένα σφηνάκι ούζο και ένα σφηνάκι νερό. Την περνάμε στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ με εμποτισμένο βαμβάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου