Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Σουπιές με σπανάκι & αντίδια

Picture
ΠΗΓΗ....
ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκ.σκόρδου χοντροκομμένες
1  κρασοπότηρο κρασί  (ή ξύδι)
2 κ.σ. πελτέ
1  ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι  και
1 κιλό αντίδια καθαρισμένα,πλυμένα κομμένα και ζεματισμένα σε βραστό νερό για 5 λεπτά

Αλάτι - Πιπέρι 
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια τα σκόρδα και το μισό άνηθο, μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές και τις σωτάρουμε για 2-3 λεπτά. 
Προσθέτουμε το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του (ή το ξύδι).
Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται (1-2 ποτήρια) για να βράσουν οι σουπιές και αφού πάρουν βράση, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τον πελτέ (για να μην σφίξουν). Όταν είναι έτοιμες ρίχνουμε και τα ζεματισμένα χορταρικά και τον υπόλοιπο άνηθο, ανακατεύουμε, τ' αφήνουμε να πάρουν μια ακόμα βράση και να δέσει η σάλτσα τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου