Loading...

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Γλυκιά κολοκυθόπιτα !


Αποτέλεσμα εικόνας για pie mit karotten
ΥΛΙΚΑ
4 φλιτζάνια κολοκύθι κίτρινο καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2  φλιτζάνι. μέλι
1/2 φλιτζάνι  σπορέλαιο
1/2 φλιτζάνι. φρυγανιά τριμμένη
2 κουτά. σούπας κανέλα
2 φλιτζάνια καρυδόψιχα σε μικρά κομματάκια
Λίγο γαρίφαλο τριμμένο
Λίγες μαύρες σταφίδες 
700 γρα φύλλο κρούστας 

 ΣΙΡΟΠΙ 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το κολοκύθι, το αφήνουμε λίγη ώρα να βγάλει τα νερά του, το στύβουμε και το βάζουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι μαζί με το σπορέλαιο, τη ζάχαρη και το μέλι σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί και να στεγνώσει αρκετά.Μόλις κρυώσει, το ανακατεύουμε με την τριμμένη φρυγανιά.Στο ταψί μας, στρώνουμε δυο-τρία φύλλα, αλείφοντας τα με σπορέλαιο. Έπειτα απλώνουμε λίγες κουταλιές από το κολοκύθι που έχουμε ετοιμάσει, καρύδι, λίγη κανέλα, ελάχιστο γαρίφαλο και μερικές σταφίδες . Συνεχίζουμε με ένα-δυο φύλλα, σπορέλαιο, πάλι «γέμιση»… (φύλλο – λάδι – γέμιση) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας (σαν να φτιάχνουμε μπακλαβά), προσέχοντας στο τέλος να μείνουν 3 - 4 φύλλα. Έπειτα με ένα μυτερό μαχαίρι το χωρίζουμε σε κομμάτια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι μας.Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο (ζεστό) το σιροπιάζουμε (με χλιαρό σιρόπι) και το αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει το σιρόπι του.

Καλή Επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου