Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Μην πετάς τις πατατόφλουδες [Συνταγή]

papppasΑκόμα και όταν ξεφλουδίζουμε, ψιλοκόβουμε, βράζουμε, στραγγίζουμε, έχουμε διαρκώς την προσοχή μας μήπως κάποια από τα υλικά -που τα διαχειριστήκαμε και τώρα πάμε να τα πετάξουμε- μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλλού ή κάπως αλλιώς και να γίνουν φαγώσιμα (και κυρίως νόστιμα).

Εγώ ας πούμε δεν πετάω τα ρεβίθια σούπα που έμειναν, αλλά τα στραγγίζω, τα πολτοποιώ, βάζω αλάτι, πιπέρι, καυτερή πιπεριά, λεμόνι, μπόλικο μαϊντανό, τα πλάθω σε μπαλάκια, τα βάζω στο ψυγείο να σφίξουν, έπειτα τα περνάω από λίγο αλεύρι πριν τα βουτήξω στο καυτό λάδι να τα τηγανίσω.
Δημιουργώ κάτι σαν φαλάφελ δηλαδή, με κάτι που πολύς κόσμος θα πέταγε.
The second rule of Cook club is… Μην πετάς τις πατατόφλουδες. [!]
Λοιπόν, ντουέτο πατάτας.
Πατάτα τραγανή απ’ έξω, ροδισμένη στο φούρνο και τρυφερή από μέσα, να λιώνει στο στόμα. Τραγανές τηγανητές πατατόφλουδες με έντονο κρίτσι κρίτσι στο στόμα.
Πάμε!
Πατάτες, όσες θες
Τις πατατόφλουδες από τις πατάτες
Μαγιονέζα
Μουστάρδα
Λίγο χυμό ροδάκινο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τις πατατόφλουδες πλύνε τις καλά και άστες στο νερό.
Τις πατάτες κόφτες όπως έχεις δει τη γιαγιά σου να τις κόβει για το φούρνο, σου δείχνω και ‘γω στη φώτο – και μετά βάλτες να βράσουν με αλάτι και πιπέρι για 7-8 λεπτά. Θέλουμε να μισοβράσουν, να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
Στράγγιξε.
Βάλε ένα ταψί στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 10 λεπτά, με μια-δυο κουταλιές λάδι και άστο μέσα να κάψει καλά (ναι, μόνο του).
Έπειτα βγάλτο και βάλε μέσα τις πατάτες που μισόβρασες — και ξανά στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι που να ψηθούν καλά και να πάρουν ένα υπέροχο χρώμα.
Πάμε για τις φλούδες τώρα. Στράγγιξε τις μετά το καλό πλύσιμο/βράσιμο, ακριβώς όπως οι προηγούμενες, στράγγισμα καλό.
Έπειτα σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε ένα δάχτυλο ελαιόλαδο και τηγάνισέ τις καλά, μέχρι να τραγανίσουν — and hear the kritchi kritchi in the air…
E, να μην κάνουμε και ένα δροσερό ντιπ για να συνοδεύσουμε τις πατάτες μας;
Βάλε σε ένα βαθύ σκεύος, 3-4 κουταλιές της σούπας έτοιμη μαγιονέζα (μέχρι να σου δείξω πώς να φτιάχνεις τη δική σου, σου επιτρέπω να παίρνεις του εμπορίου), αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά μουστάρδα και κρύο χυμό ροδάκινο, περίπου 2 κουταλιές της σούπας.
Καλό ανακάτεμα !!!
fridge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου