Loading...

Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Λαδένια με φέτα, ντομάτα και ρίγανη.

Σας το προτείνω και για το τραπέζι της πρωτομαγιάς.



Υλικά για τη ζὺμη:
500 γρ. αλεύρι
15 γρ. φρέσκια μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
50 γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκ. αλάτι
3/4 της φλυτζάνας νερό
1 κουταλάκι του γλυκ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:
150 γρ. φέτα
1 μεγάλη ντομάτα
3/4 της φλυτζάνας τζαγ. λάδι
ρίγανη

Εκτέλεση:
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, 3 κουταλιές αλεύρι και λίγο νερό. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε . Η ζύμη μας δεν πρέπει να είναι ούτε μαλακή ούτε σφιχτή. Τη βγάζουμε από τη λεκάνη, αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και
την δουλεύουμε με τον καρπό, του χεριού μας. Όταν ξεκολλάει η ζύμη από τον πάγκο είναι έτοιμη. Τη βάζουμε στη λεκανίτσα και την αφήνουμε να φουσκώσει, για μία ώρα. Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι, βάζουμε το λάδι - αφού κρατήσουμε λίγο για το
ταψί - ρίχνουμε και το τυρί και διπλώνουμε τη ζύμη να πάρει τα υλικά μέσα. Βάζουμε τη ζύμη στο ταψάκι και την ανοίγουμε με τα χέρια μας να πιάσει όλο τον πάτο του ταψιού. Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομματάκια και τη ρίχνουμε από πάνω. Πασπαλίζουμε με λίγο ρίγανη και λίγο λάδι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμ. για 15 λεπτά και  άλλα 15 λεπτά στους 200 βαθμ. Μόλις τη βγάλουμε ρίχνουμε λίγο μαίδανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου