Συστατικά συνταγής:
-1 λίτρο νερό
-800γρ ζάχαρης
-1 μπουκάλι βότκα ή κονιάκ (750ml)
-8 ξυλάκια κανέλας
-ξύσμα 1 πορτοκαλιού μεσαίου μεγέθους.
-1 λίτρο νερό
-800γρ ζάχαρης
-1 μπουκάλι βότκα ή κονιάκ (750ml)
-8 ξυλάκια κανέλας
-ξύσμα 1 πορτοκαλιού μεσαίου μεγέθους.
Τρόπος παρασκευής:
Βάζετε το νερό, την ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα και το ανακατεύετε. Αφού αρχίζει να βράζει το υγρό μείγμα, το αφήνετε για άλλα 5 λεπτά. Στην συνέχεια, το κατεβάζετε από την φωτιά και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προσθέστε το αλκοολούχο ποτό που επιλέξατε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σερβίρετε το ζεστό Συνοδεύστε το με φρούτα περιχυμένα με μέλι και τρίμματα καρυδιού.
Βάζετε το νερό, την ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα και το ανακατεύετε. Αφού αρχίζει να βράζει το υγρό μείγμα, το αφήνετε για άλλα 5 λεπτά. Στην συνέχεια, το κατεβάζετε από την φωτιά και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προσθέστε το αλκοολούχο ποτό που επιλέξατε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σερβίρετε το ζεστό Συνοδεύστε το με φρούτα περιχυμένα με μέλι και τρίμματα καρυδιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου