Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Κλασικό πέστο βασιλικού

Η πιο συνηθισμένη χρήση του βασιλικού στην κουζίνα είναι στο γενοβέζικο πέστο, ιδιαίτερα του πλατύφυλλου. θα τον προτιμήσουμε φρέσκο, παρά ξερό για να απολαύσουμε το πλούσιο άρωμμα του.

Σχετική εικόνα
Χτυπάμε στο μπλέντερ 2 γεμάτα φλιτζάνια τσαγιού με φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, τα οποία προηγουμένως έχουμε πλύνει, στεγνώσει και κόψει σε μεγάλα κομμάτια. Χωρίς να σταματήσουμε το μπλέντερ ρίχνουμε περίπου 150 - 200 ml ελαιόλαδο, ή όσο χρειαστεί για να ετοιμάσουμε έναν λείο πολτό. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και προαιρετικά 1 σκελίδα σκόρδου. Αφήνουμε το πέστο για λίγη ώρα ώστε να κατακαθίσει ο πολτός, επιτρέποντας στο ελαιόλαδο να ανέβει στην επιφάνεια. Με ένα κουτάλι παίρνουμε την ποσότητα του πέστο που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και κρατάμε το λάδι που θα μείνει για να το χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα.

Αν χρησιμοποιήσουμε το πέστο σε ζυμαρικά, μπορούμε να αναμείξουμε στη δοσολογία μας περίπου 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια, κοπανισμένα. Ανακατεύουμε με τα ζεστά ζυμαρικά (περίπου 2 κουταλιές της σούπας για κάθε μερίδα) και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί της αρεσκείας μας, στην ποσότητα που θέλουμε. Στο τέλος σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα 1 κουταλιά ολόκληρα κουκουνάρια και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε μια γευστικότατη πράσινη μακαρονάδα για να ξεφύγουμε από τις συνήθειές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου