Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Κρεμμυδοπιτα Γρεβενών ..


Σχετική εικόνα
Για το φύλλο:
1/2 κιλό αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό
1/2 ποτηράκι του κρασιού λάδι.
Για την γέμιση:
20 γρ. τριμμένη φρυγανιά.
1200 γρ ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.
400 γρ Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
100 γρ Ψίχα καρυδιού
Λίγο ηλιέλαιο για το σοτάρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε λεκάνη βάζω το μισό και λίγο παραπάνω αλεύρι. Προσθέτω το αλάτι και ανακατεύω.
Σχετική εικόνα
Προσθέτω λάδι , νερό και ανακατεύω. Συνεχίζω με το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη σκεπασμένη.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζω το ηλιέλαιο και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια σε σιγανή φωτιά μέχρι να μελώσουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτω τα μανιτάρια και συνεχίζω για 2-3′ λεπτά ακόμα . Προσθέτω τα καρύδια και αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει η γέμιση λίγο...
Λαδώνω ένα ταψί φούρνου. Ανοίγω σε φύλλα το ζυμάρι μου. Βάζω δύο πάνω δύο κάτω.Στα κάτω φύλλα πασπαλίζω την φρυγανιά πριν προσθέσω την γέμιση. 
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170′ για 70 λεπτά  περίπου.
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου