Loading...

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

ΥΛΙΚΑ..1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο 20 στρογγυλά σφολιατακια  3 μήλα  1 αυγό χτυπημένο 2 κου.σουπ. ξανθές σταφίδες  150 γρ χαλβά  θρυμματισμένο 1 κου.σουπ. ξανθή ζάχαρη 1 κου.γλυκ. κανέλα  ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα χυμοσ 1/2 λεμονιού..ΕΚΤΕΛΕΣΗ..... Καθαρίζετε τα μήλα αφαιρώντας τα κουκούτσια και τις φλούδες .Τα περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού. Ζεσταίνετε 4 κουταλιές της σούπας ηλιαιλεο και σοτάρετε τα μήλα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν.Τα αφήνετε να κρυώσουν  και προσθέτετε τον χαλβά ,την κανέλα  και τις σταφίδες.Στη συνεχεία αλείφετε τα μισά σφολιατακια με λίγο ηλιέλαιο και τοποθετείτε πάνω τους από μια γεμάτη κουταλιά απο το μείγμα των μήλων. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα σφολιατακια και κολλάτε τις άκρες με λίγο αβγό.Τα ψήνετε 20 λεπ. μέχρι να ροδίσουν.Αν θέλετε αλείφετε και την επιφάνεια απο τα πιτακια με αβγό. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου