Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ .. φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες μακρόστενες  400 γρ σπαγγετι νου 5  100 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα  2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες   2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα  1 κύβο λαχανικών  400 γρ χυμό τομάτας με ψιλοκομμένα ντοματακια  βασιλικό για το γαρνίρισμα  αλάτι πιπέρι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ.....Αλατίζετε τις μελιτζάνες και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 20 λεπτά.να ξεπρικρισουν.Κατόπιν τις ξεπλένεται με άφθονο νερό και τις στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικο τηγάνι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες λίγες λίγες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.Στη συνέχεια ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρεται τα μανιτάρια,το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτετε τον ντοματοχυμο και τα ντοματακια,τον κυβο και αλατοπίπερο.Σιγοβράζεται τη σάλτσα 20 λεπτά περίπου,μέχρι να εξατμίσουν τα υγρά της.Προσθέτετε τις μελιτζάνες και συνεχίζετε το βράσιμο ακόμη 5 λεπτά.κατόπιν βράζετε τα ζυμαρικά  και τα στραγγίζετε.Τα σερβίρεται και περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε.Γαρνίρετε με λίγο βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου