Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΙΝΔΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ..1 Μαρούλι..1 κουταλιά τσαγιού αλάτι..1 κουταλιά τσαγιού μαύρο πιπέρι..                                     1 πρέζα κόκκινο καυτερό πιπέρι...4 τομάτες..μισό αγγούρι..1 μεγάλο κρεμμύδι..                                         2  κουταλιές τσαγιού σπόρους κοριανδρου το χυμό ενός λεμονιού...2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρά κομμάτια....μίση κουταλιά τσαγιού πάπρικα για γαρνίρισμα.                                                           Οδηγίες: Πλύνετε το μαρούλι και στεγνώστε τα  φύλλα του .Αναμίξατε αλάτι,μαύρο και κόκκινο πιπέρι.              Βάλτε 5 φύλλα μαρουλιού το ένα πάνω στο άλλο,πασπαλίστε τα με το μείγμα,και κόψτε τα σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών.Κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.Βάλτε τα σε μια σαλατιέρα,προσθέστε τις τομάτες και το αγγούρι αφού πρώτα τα κόψετε,και ανακατέψτε ελαφρά.Κόψτε το μισό κρεμμύδι σε ροδέλες και το υπολουπο μισό σε χοντρά κομμάτια.Ανακατέψτε τα τελευταία με όλα τα προηγούμενα.Καβουρντίστε λίγο τους σπόρους του κοριανδρου σ΄΄ενα τηγάνι,και  κατόπιν σ΄΄ενα γουδί σπαστέ τους και ρίξτε τους στη σαλάτα.Προσθέστε το χυμό του λεμονιού.Τέλος ρίξτε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τις πιπεριές.Βάλτε στο ψυγείο να  κρυώσει ,και πριν σερβίρετε πασπαλίστε με πάπρικα.                                                Καλή επιτυχία!                                                                                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου