Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΣΟΡΜΠΕ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ

Μετά από ένα καλό γεύμα είμαι πάντα της γνώμης ότι οι καλεσμένοι έχουν χορτάσει από γεύσεις και ποσότητα.Χρειάζεται μόνο ένα καθάρισμα της γευστικής παλέτας και μια γλυκιά ανάμνηση.Το γεύμα τελειώνει θαυμάσια μ΄΄ενα φίνο σορμπε.                                                                                                       ΥΛΙΚΑ¨'(για 4 άτομα)....4 λεμόνια ζουμερά και πλυμένα...225 γρ ζάχαρη ψιλή... νερό....1 αυγό(το ασπράδι μόνο)..όμορφα φύλλα η κορυφές μέντας. Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι η πατατοκαθαριστής αφαιρέστε το κίτρινο μέρος της φλούδας των λεμονιών.Στύψτε τα στη συνέχεια και συμπληρώστε το χυμό με αρκετό νερό ώστε να γίνουν 700ml..Με την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάλτε τη ζάχαρη να λιώσει μαζί με τις φλούδες και τη μισή ποσότητα υγρού.Όταν έχει λιώσει προσθέστε και το υπόλοιπο υγρό και αφήστε το μείγμα να κρυώσει  καλά.Εάν έχετε παγωτομηχανη,βάλτε τώρα το μείγμα μέχρι να πήξει καλά.Διαφορετικά ,βάλτε το στην κατάψυξη και ανακατεύετε το με σύρμα καθώς παγώνει ,κάθε 15-20 λεπτά για να μη σχηματισθεί μεγάλα παγάκια.Όταν το σορμπε έχει πήξει καλά,χτυπήστε το ασπράδι μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα και ανακατέψτε το απαλά  με το παγωμένο μείγμα.Το σορμπε σερβιρεται όμορφα σε ψηλα ποτηρια σαμπανιας και γαρνιρετται με φρεσκια  μεντα.Το αρωματης συμπληρωνει υπεροχα αυτο του σορμπε.Εάν θελετε,μπορειτε να το γαρνιρετε και με λεπτά μπισκοτα παγωτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου