Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

ΥΛΙΚΑ..1/2 κιλό πράσα κομμένα λεπτές ροδέλες..1/2 κιλό κρεμμύδια κομμένα λεπτές φέτες..1 κιλο μανιταρια φρεσκα 4 αυγά  χτυπημένα καλά.  Αλάτι, πιπέρι  φρεσκοτριμμενο   1 1/2 κιλό έτοιμο χοντρό φύλλο πίτας....ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μαλακώστε τα πράσα και τα κρεμμύδια σε λίγο λάδι και νερό πάνω από μέτρια φωτιά,χωρίς να ροδίσουν.Μέτα προσθέστε τα μανιτάρια και ψήστε τε όλα μαζί μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τα αυγά,το αλάτι και το πιπέρι.Τοποθετήστε το φύλλο σε μια λαδωμένοι φόρμα,ρίξτε μέσα τη γέμιση και καλύψετε πάλι με φύλλο,κλείνοντας καλά τις άκρες.Αν θέλετε να φτιάξτε ατομικές  πίτες τυλίγοντας  6-8 ίσα μέρη γέμισης σε φύλλο.Αλείψτε την πιτα με λίγο χτυπημένο αυγό και ψήστε την σε προθερμασμενο στους 180 βαθ.φούρνο για 45-60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου