Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΧΑΛΒΑΣ (ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ--ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ)

ΥΛΙΚΑ...225 γρ σιμιγδάλι......4 κουταλιές σούπας τριμμένη ινδική καρύδα...500 γρ ζάχαρη                     τους σπόρους από 6 σκελίδες κάρδαμο.....μισό λίτρο νερό      100 γρ λιωμένο βούτυρο                           ΟΔΗΓΙΕΣ.....Ανακατέψτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη,το κάρδαμο,προσθέστε το νερό και βάλτε να βράσουν ανακατεύοντας συνέχεια.Αφήστε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα,ανακατεύοντας συχνά,και προσθέτοντας το βούτυρο λίγο-λίγο.Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψακι και αφήστε το να κρυώσει.Κατόπιν κόψτε το σε τρίγωνες μερίδες.                                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!  (   Μπορεί να σερβιριστεί και όπως είναι στην πρόταση της φωτογραφίας)                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου