Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ    200 γραμμ. κοφτό χοντρό μακαρόνι   4 αυγά  200 γραμμ.γλυκιά γραβιέρα κομμένη σε κυβακια. 200 γραμμ.κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες   1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 κουταλιές σούπας γάλα  3 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί κόρφου  αλάτι ,πιπέρι  λάδι για τηγάνισμα.Τηγανίστε τα κολοκυθάκια σε καυτό λάδι και βάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί.Βράστε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.Τα μακαρόνια δεν πρέπει να είναι πολύ βρασμένα.Στραγγίστε τα,βάλτε τα σε κρύο νερό και ξαναστραγγιστε τα.Χτυπήστε τ'αυγα με το γάλα, προσθέστε το κόρφου,το μαϊντανό,τη γραβιέρα,τα κολοκυθάκια,αλάτι πιπέρι και ανακατέψτε.Περιχύσετε τα μακαρόνια με το μείγμα του αυγού και ανακατέψτε προσεκτικά.Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολιτικό μεγάλο τηγάνι.Βάλτε το μείγμα με τα μακαρόνια και τηγανίστε το από τη μια πλευρά.Με τη βοήθεια ενός καπακιού,γυρίστε την ομελέτα και τηγανίστε από την άλλη πλευρά.Σερβίρετε την ομελέτα αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου