Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΕΥΚΟΛΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ


ΥΛΙΚΑ Για την βάση:200 g διάφορα μπισκότα που έχουν μείνει στο σπίτι 100 g βούτυρο λιωμένο Για την κρέμα: 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)500 g τυρί κρέμα  φιλαδέλφια 5-6 φράουλες 2 κσ άχνη ζάχαρη Για την διακόσμηση: 10-15 φράουλες 100 g ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Για την βάση θα τρίψουμε τα μπισκότα στο γουδί ή στο μιξεράκι.Λιώνουμε το βούτυρο και πλάθουμε με το λιωμένο βουτύρο να γίνει μαλακή ζύμη.Φορμάρουμε την βάση με μικρά τσέρκια πάνω σε λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης περίπου μισό εκατοστό ύψος και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.Εν τω μεταξύ χτυπάμε το τυρί μόνο του να γίνει κρεμμώδες και ξεχωριστά την κρέμα με την άχνη σε σαντυγί.Αφήστε την σχετικά μαλακή την σαντυγί, μην την παρασφίξετε. Ρίχνουμε την σαντυγί μέσα στο τυρί και την αναδιπλώνουμε. Ρίχνουμε μέσα και τις φράουλες κομμένες σε μικρά κοματάκια και αναδιπλώνουμε.Για την διακόσμηση λιώνουμε καμιά 10αριά φράουλες σε ζουμί και το ρίχνουμε μαζί με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.Βράζουμε μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα. Θα το καταλάβουμε όταν αρχισει και κάνει μεγάλες φουσκάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου