Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΜΠΑΝΑΝΟ ΠΑΣΤΕΛΟ

ΥΛΙΚΑ   18 μεγάλες μπανάνες....2 κιλά ζάχαρη  ΕΚΤΕΛΕΣΗ    Φτιάξτε ένα αραιό σιρόπι με την ζάχαρη και προσθέστε μέσα τις  μπανάνες αφου πρώτα αφαιρέστε τη μαύρη γραμμή στο εσωτερικό τους. Βραστέ τις μέχρι να λιώσουν και μετά βγάλτε τις με μια κουτάλα τρυπητή και περάστε τις από λεπτή σιτα  πιέζοντας μ' ένα πιρούνι. εν τω μεταξύ το σιρόπι συνεχίζει να βράζει μέχρι να αρχίζει να πήζει. Τότε προσθέστε τις λιωμένες μπανάνες και ανακατέψτε καλά με ξύλινη κουτάλα. Είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει στα δάχτυλα . Βγάλτε απο τη φωτιά , αναδέψτε καλά για 3 λεπτά,και φτιάξτε τετραγωνάκια που θα πασπαλίσετε με ζάχαρη αχνή . Βαλτέ τα  κατόπιν σε μεταλλικό σκεύος (ρηχό) και αφήστε τα στον ήλιο για μερικές ώρες. Επαναλαμβάνετε το ίδιο για τις 4 επόμενες μέρες .Στο τέλος τυλίξτε τα σε σελοφάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου