Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



ΥΛΙΚΑ  *1 **κοτόπουλο** * 3 μέτρια κρεμμύδια 6 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο ή
ξυσμένο 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμόνι 2 κ.γλ. ξύσμα λεμόνι 3 κ.σ. φύλλα
φρέσκο θυμάρι ή 2 κ.σ. ξερό ....ΕΚΤΕΛΕΣΗ*Σε μπλέντερ λιώνουμε μαζί το κρεμμύδι, το
τζίντζερ, τον χυμό και το ξύσμα λεμόνι. Σε γαβάθα προσθέτουμε στο μείγμα το
γιαούρτι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Ανακατεύοντας πάντα, προσθέτουμε
αλάτι και το θυμάρι. **Τοποθετούμε** το κοτόπουλο σε ταψί που να τα χωράει
χωρίς να αφήνει τριγύρω κενό. Περιχύνουμε με το μείγμα του γιαουρτιού,
φροντίζοντας κάθε πλευρά να αλειφτεί καλά από παντού. Σκεπάζουμε με πλαστική
μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για μία ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το κοτόπουλο
ξεσκέπαστο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να πήξει η μαινάδα.
Σερβίρουμε με ρύζι και μια καλή πράσινη σαλάτα. **Καλή επιτυχία! *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου