Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΦΩΛΙΕΣ ΧΟΡΤΑΡΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ... φύλο κρούστας κιλό ραδίκια   300 γρ κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι κάρδαμο 1 ματσάκι ρόκα άνηθο λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι λίγο σπορέλαιο 1 ντομάτα  1 λεμόνι  ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Κόβετε το φύλλο κρούστας στα τεσσερα. Παίρνετε δυο κομμάτια και τα στρώνετε σε βουτυρωμένο στρογγυλό αντικολλητικο ταψί. Φροντίζετε να ανεβαίνει το φύλλο και στα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το φύλλο και να γίνει τραγανό. Κάνετε το ίδιο με τα άλλα δυο κομμάτια του φύλλου. Πλένετε πολύ καλά τα χορταρικά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια . Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε ελαφρώς όλα τα λαχανικά , εκτός απο τον άνηθο.Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτετε τον άνηθο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τις ψημενες φωλιές κρούστας σε 2 πιάτα και τις γεμίζετε με το μείγμα των λαχανικών, γαρνίρετε στο κέντρο με ντομάτα σε σχήμα τριαντάφυλλο και κλωναράκια άνηθου. Στολίζετε το πιάτο με φέτες λεμονιού και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου