Loading...

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

ΣΥΚΟΤΙ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό συκώτι  1 κουταλιά σούπας φασκόμηλο 1/2 κρεμμύδι σπορέλαιο (για το τηγάνισμα) αλεύρι αλάτι, πιπέρι 1 κύβο ζωμού κρέατος (προαιρετικά) ελαιόλαδο...ΕΚΤΕΛΕΣΗ  > Πλένετε το συκώτι και το κόβετε σε μερίδες.Το αλατοπιπερώνετε , το αλευρώνετε και το τηγανίζετε σε λίγο σπορέλαιο. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε λίγο νερό και το κύβο απο ζωμό κρέατος. Αφήνετε τη σάλτσα μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρετε το τηγάνι απο τη φωτιά και χτυπάτε τη σάλτσα στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά. Τέλος, ρίχνετε ξανά στο τηγάνι τη σάλτσα και το συκώτι και βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί το συκώτι. Καλώ είναι να μην το αφήσετε να παραψηθει. Σερβίρεται ζεστό με λαχανικά της αρεσκείας σας μαγειρεμένα στον ατμό η βρασμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου