Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΥΛΙΚΑ  35 τριαντάφυλλα(τα τριαντάφυλλα αυτά είναι πολύ αρρωματικα και βγαίνουν σε δυο χρώματα, ροζ και λευκώ, με παρά πολλά αγκαθιά)  1200 γρ. ζάχαρη 2 βανίλιες 3-4 σταγόνες λεμόνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.  ΕΚΤΕΛΕΣΗ   Μαδάμε τα τριαντάφυλλα, πλένουμε τα ροδοπέταλα και τα βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Βάζουμε τη ζάχαρη με τις βανίλιες και 3 ποτήρια νερό να βράσουν. Όταν δέσει λίγο τοσιροπι, ρίχνουμε μέσα τα ροδοπέταλα και τ' αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να δέσει το σιρόπι καλά. Όταν το κατεβάσουμε απο τη φωτιά, στάζουμε μέσα 3-4 σταγόνες λεμονιού, για να μη ζαχαρώσει. Όταν κρυώσει, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το φυλάμε στα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου