Loading...

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΥΛΙΚΑ 1280 γρ βερίκοκα  1280 ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού 1 φλιτζάνι τσαγιού νερο.ΕΚΤΕΛΕΣΗ  Παίρνουμε ώριμα και γερά βερίκοκα.Τα πλένουμε καλά, βγάζουμε τα κουκούτσια,τα βάζουμε να βράσουν, με το 1 φλιτζάνι νερό, ώσπου να λιώσουν και τα περνάμε απο σιτα. Μαζεύουμε τον πολτό και τον βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσει. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για να μην πιάσει στον πάτο και, όταν δούμε οτι πέφτει απο το κουταλι μια πυκνή μάζα, σημαίνει οτι η μαρμελάδα μας έδεσε και είναι έτοιμη. προσθέτουμε τότε το λεμόνι, αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις ακόμα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη σερβίρουμε σε βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου